28/6/12

Εφημ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 6/2012
Ο Αλέξης υπέρ της υιοθεσίας παιδιών από gay ζευγάρια
Μόνο τυχαία φαίνεται ότι δεν ήταν η παρέλαση (!) του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσφατο Athens pride party. Και αυτό γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είναι πολύ πιο... προχωρημένος στις απόψεις του, σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτεί τους ομοφυλόφιλους ψηφοφόρους, δηλώνοντας ταυτόχρονα open minded.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Fagazine» (με έδρα τη Λευκωσία) ξεπερνώντας κάθε όριο τάχθηκε υπέρ της υιοθεσίας παιδιών από ομοφυλόφιλους. «Τα παιδιά χρειάζονται πάνω απ’ όλα αγάπη, χρόνο και φροντίδα. Αυτά είναι τα κύρια κριτήρια του ευ ζην. Η κακοποίηση του παιδιού στην ελληνική οικογένεια έχει λάβει πλέον τεράστιες διαστάσεις και αυτό διαφαίνεται στις ερευνητικές μελέτες που έχουν διενεργηθεί. Η ενδοοικογενειακή βία είναι περισσότερο δίπλα μας από όσο εμείς πιστεύουμε. Και αυτές οι οικογένειες αποτελούνται από μία γυναίκα και έναν άνδρα. Αρα δεν είναι ο συνδυασμός των φύλων που εξασφαλίζει μια ασφαλή ζωή στο παιδί, αλλά η ποιότητα των ανθρώπων γονιών» υποστηρίζει, για να δικαιολογήσει τις απόψεις του, ο κ. Τσίπρας.
Ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Αντώνη Μποσκοΐτη και είχε τίτλο «Αλέξης: Πίσω από τις λέξεις» απολογείται και για τη φωτογραφία-πορτρέτο του Τσε Γκεβάρα που έχει στο γραφείο του. Μάλιστα αποκαλυπτική είναι τόσο η ερώτηση όσο και η απάντηση που δίνει ο κ. Τσίπρας για το είδωλό του, καθώς ομολογεί εμμέσως πλην σαφώς τη διγλωσσία του.
ΕΡ.: «Συνηθίζετε να δίνετε συνεντεύξεις στο γραφείο σας, το οποίο κοσμεί πορτρέτο του Τσε Γκεβάρα. Γνωρίζετε ότι ο εν λόγω θρυλικός επαναστάτης είχε συνεισφέρει ως προς τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους ομοφυλόφιλους στην Κούβα, στις πύλες των οποίων υπήρχε η αναγραφή “Η δουλειά θα σας κάνει άνδρες”»;
ΑΠ.: «Πολλά πορτρέτα κοσμούν το γραφείο μου. Ξέρω και κατανοώ τις ενστάσεις σας. Στη «ζυγαριά» της Ιστορίας πιστεύω όμως ότι πρέπει να λαμβάνουμε τα πάντα υπόψη μας. Ετσι δεν θα αδικήσουμε κανέναν και καμία. Και όσοι και όσες έχουν αδικηθεί, αυτοί, έχουν τη γενναιότητα να μην αδικούν. Εκείνο που μου προκαλεί αγανάκτηση είναι αυτό που συμβαίνει στην εποχή μας και στα του οίκου μας. Στη χώρα μας, τόσο σε επίπεδο πολιτικής εξουσίας και ΜΜΕ όσο και στο σώμα της κοινωνίας, η κυρίαρχη και ατύπως επίσημη αντίληψη που αναπαράγεται με έντονο τρόπο και σε καθημερινή βάση είναι βαθύτατα σεξιστική».
Ο κ. Τσίπρας τονίζει επίσης: «Να σας θυμίσω ότι δεν κάναμε βήμα πίσω στις θέσεις μας, ούτε στην υπεράσπιση του δημόσιου τομέα ούτε για τα δικαιώματα των μεταναστών ούτε τον Δεκέμβρη του '08 ούτε με τη διαπλοκή. Δεν θα το κάνουμε ούτε για τα άτομα με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό. Από τα παραπάνω εύκολα θα συμπεράνατε ότι δεν έχουμε καμία ψηφοθηρική διάθεση. Η απενοχοποίηση λοιπόν μάλλον δεν αφορά εμάς ή, καλύτερα, μας αφορά λιγότερο από ό,τι άλλους πολιτικούς χώρους. Εξάλλου από πού να εισπράξουμε ψήφους; Από μια κοινωνία που στην πλειοψηφία της δεν αποδέχεται τους ομοφυλόφιλους και τους θεωρεί ξένο σώμα;»
Τέλος σε ερώτηση εάν έχει εμπειρίες στο κοντινό περιβάλλον του από την καθημερινότητα ομοφυλόφιλων ζευγαριών τονίζει: «Και βέβαια υπάρχουν, αλλά δεν νομίζω ότι είναι το κατάλληλο δείγμα για να εξάγω καθολικά συμπεράσματα. Διότι οι άνθρωποι που συναναστρέφομαι κινούνται σε έναν πολιτικό χώρο χωρίς προκαταλήψεις».


2 σχόλια:

Γεώργιος Κιντσάκης είπε...

Και πού το ξέρει ο Αλέξης ότι δεν είναι ο συνδυασμός των φύλων που εξασφαλίζει μια ασφαλή ζωή στο παιδί; Έχει δει πολλά παιδιά με δυο μπαμπάδες;

Ανώνυμος είπε...

Ίσως να έχει δει αρκετά παιδιά με ετερόφυλους γονείς και με μια ανασφαλή και δυστυχισμένη ζωή...