7/6/12

Εφημ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 6/6/2012

Τη δόξα του κόμματος του δηλωμένου ομοφυλόφιλου Γρηγόρη Βαλλιανάτου εζήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ (που θέλει και να κυβερνήσει τη χώρα) και βάλθηκε να αποκτήσει νέα συνιστώσα. Και μάλιστα, για να πείσει για την... αγνότητα των προθέσεών του, εξέδωσε και γραπτή ανακοίνωση, στην οποία διατυμπανίζει ότι θα συμμετάσχει στο φεστιβάλ που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων για τους γκέι, τις λεσβίες και τους τρανσέξουαλ, με την ονομασία Athens Pride 2012, και θα... παρελάσει.
Η σκοπιμότητα της ανακοίνωσης δεν είναι βέβαιο ότι έπιασε τον ΣΥΡΙΖΑ ο πόνος για τους πολίτες που έχουν έναν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό. Το «καπέλωμα» πραγματοποιείται στο πλαίσιο μιας προεκλογικής λογικής της πλατείας Κουμουνδούρου, που βασίζεται στο «περάστε, κόσμε, για να κερδίσουμε τις εκλογές».
Στην προκλητική ανακοίνωση -μνημείο ευκαιριακού τυχοδιωκτισμού- αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή έχει σταθεί στο πλευρό των συμπολιτών και συμπολιτισσών μας με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό και μάχεται ασυμβίβαστα για την κατοχύρωση όλων των δικαιωμάτων και των ελευθεριών τους. Με αφορμή τη διοργάνωση της ετήσιας αυτής σημαντικής εκδήλωσης, θεωρούμε ότι πρέπει να σταματήσει κάθε μορφή θεσμικών διακρίσεων αλλά και ρατσιστικής βίας ενάντια στους ομοφυλόφιλους, στις λεσβίες, στους αμφιφυλόφιλους και στις τρανς, και ότι τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν δικαίωμα στην οικογενειακή ζωή, όπως κάθε άλλο ζευγάρι που απαρτίζεται από ετερόφυλους συζύγους. Δυστυχώς, η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν προσφέρουν κανένα είδος νομικής αναγνώρισης στα ομόφυλα ζευγάρια».
Η ανακοίνωση συνεχίζει, μάλιστα, υποστηρίζοντας: «Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας προκειμένου να γίνει σεβαστή η αρχή της ισότητας και της ισονομίας σε όλες ανεξαιρέτως τις πτυχές της, ώστε οι ΛΟΑΤ συμπολίτες και συμπολίτισσές μας να μην στερηθούν κανένα ανθρώπινο δικαίωμά τους, αλλά και να αναδειχτούν οι θετικές όψεις της συνύπαρξης μέσα από τη διαφορετικότητα».
Να σημειώσουμε ότι η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 9 Ιουνίου στην πλατεία Κλαυθμώνος και όπως ανακοίνωσε η Οργανωτική Επιτροπή του Athens Pride, φέτος έκανε ανοιχτό κάλεσμα στη λεσβιακή, γκέι, αμφισεξουαλική και τρανσεξουαλική (LGBT) κοινότητα, για να επιλεγεί το κεντρικό σύνθημα της διοργάνωσης. Η Οργανωτική Επιτροπή είχε επιλέξει την πρόταση της Ευσταθίας Ιωαννίδου ως το κεντρικό σύνθημα του Athens Pride 2012:
«Αγάπα με, είναι δωρεάν
». Εκεί μάλλον πόνταρε ο ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά του να αποκτήσει νέα συνιστώσα!
Νίκος Ελευθερόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: