31/7/11


Ναι ή όχι στον γκέι γάμο;
Ο ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ πιστεύει ότι έφθασε η ώρα –ίσως στο δημοψήφισμα- να μετρηθούν τα αντανακλαστικά της ελληνικής δημοκρατίας στα κοινωνικά ταμπού.
Θα πρέπει τα ομόφυλα ζευγάρια να αποκτήσουν ίσα δικαιώματα με τα ετερόφυλα, κάτι που προφανώς εξασφαλίζεται με το νομικό (και όχι το θρησκευτικό) σκέλος του γάμου; Την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011 η Νέα Υόρκη έγινε η μεγαλύτερη αμερικανική Πολιτεία που επιτρέπει τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.
[…]
Πολλοί αναρωτιούνται τι θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση. Τριάντα χρόνια μετά τον πολιτικό γάμο θα προχωρήσει στο επόμενο βήμα; Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε το 2007 ότι θα υποστηρίξει τον γκέι γάμο, αλλά η κρίση εξαφάνισε την όρεξη για μεταρρυθμίσεις και η τρόικα παρέλειψε να ενδιαφερθεί. Ωστόσο, το ερώτημα μπορεί να προστεθεί στο περίφημο «δημοψήφισμα του φθινοπώρου» δίπλα σε εκείνο για τον αριθμό των βουλευτών (αν υπάρχει κυβέρνηση μέχρι τότε…) Ίσως είναι το μοναδικό που θα μπορούσε να «ανάψει» την πολιτική αντιπαράθεση και να στείλει κόσμο στις κάλπες.
ΒΗΜΑΜΕΝ, 3/7/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: