21/12/10

Σχεδόν 24 χρόνια από τον θάνατο του Billy Bo και ο δικαστικός αγώνας για τα περιουσιακά του στοιχεία δεν έχει τελειωμό! Ακόμη και σήμερα συγγενείς του κορυφαίου σχεδιαστή, που χάθηκε τόσο πρόωρα χτυπημένος από τον ιό του AIDS, διεκδικούν μερίδιο από την τεράστια περιουσία του ανταλλάσσοντας μηνύσεις με τον τότε συνέταιρό του Μάκη Τσέλιο. (...)
ΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ... ΠΟΛΕΜΟΥ
Στις 12 Ιουνίου του 1987 έσβησε το πιο λαμπερό αστέρι της ελληνικής μόδας. Ο πανέμορφος και ταλαντούχος σχεδιαστής μόδας Billy Bo (κατά κόσμον Βασίλης Κουρκουμέλης) -διέγραψε μια εντυπωσιακή πορεία στη χώρα μας και ετοιμαζόταν να ανοίξει τα φτερά του για την Αμερική εγκαινιάζοντας τη νέα μπουτίκ του στη Νέα Υόρκη- άφησε την τελευταία του πνοή έχοντας προσβληθεί από τον ιό του AIDS. Αμέσως μετά ξεκινά ένας ακήρυχτος πόλεμος μεταξύ των κληρονόμων του σχεδιαστή και του στενού του συνεργάτη και συνεταίρου του Μάκη Τσέλιου.
Η αλήθεια είναι ότι ο Βilly Bo είχε δημιουργήσει τεράστιο όνομα τη δεκαετία του ’80, αφού ήταν από τα πλέον προβεβλημένα πρόσωπα στον χώρο του αλλά και στην αθηναϊκή κοσμική ζωή. Λέγεται ότι ο Μάκης Τσέλιος ήταν εκείνος που έβαλε τα πρώτα χρήματα στην κοινή επιχείρησή τους και προτίμησε να κινεί τα νήματα της δουλειάς στα μετόπισθεν, ενώ ο Βilly Bo ήταν αυτό που λέμε η «βιτρίνα».
«Ο Βασίλης ήταν ο πιο νόστιμος και ο νεαρός, ενώ εγώ ήμουν ο... άσχημος, αλλά ήξερα τη δουλειά» έχει δηλώσει ο ίδιος σε παλιά συνέντευξή του. Μόλις άνοιξαν την πρώτη τους μπουτίκ στην οδό Σόλωνος, έγινε το έλα να δεις! Η εντυπωσιακή βιτρίνα του μαγαζιού μαζί με τη φωτογραφία του Βilly Bo σε περίοπτη θέση αποτελούσε καθημερινό θέαμα όχι μόνο για τις αμέτρητες πελάτισσές τους αλλά και για κάθε διερχόμενο από τη Σόλωνος…
Ο Billy Bo καταξιώθηκε από την πρώτη στιγμή που βγήκε στο επάγγελμα κερδίζοντας το πρώτο βραβείο του περιοδικού «Γυναίκα» για το ταλέντο του ως σχεδιαστή αλλά και παίρνοντας τις καλύτερες κριτικές για τις φίνες δημιουργίες του από τους πιο δύσκολους κριτικούς μόδας. Οπως και να ’χουν τα πράγματα, ο Τσέλιος ήταν απόλυτα ταυτισμένος με την επιτυχία της φίρμας «Billy Bo» και μέχρι το τέλος της ζωής του φίλου και συνεταίρου του ήταν στο πλευρό του.
Ολα όμως ανατράπηκαν με τον ξαφνικό χαμό του... Οι δύο από τις τρεις αδελφές του Billy Bo, η Μαρία και η Ευδοξία, ξεκινούν δικαστικό αγώνα κατά του Μάκη Τσέλιου διεκδικώντας το μερίδιο του αδελφού τους όχι μόνο για τη θρυλική βίλα της Μυκόνου αλλά και για την εταιρεία που είχε συστήσει ο πρόωρα χαμένος σχεδιαστής με τον τότε συνέταιρό του. Η διένεξη παίρνει πολύ μεγάλες διαστάσεις στα μέσα ενημέρωσης εκείνης της εποχής, αλλά έπειτα από απανωτές δίκες η υπόθεση κλείνει το 1991. Ο Μάκης Τσέλιος και οι δύο αδελφές του Billy Bo έρχονται σε συμβιβασμό, χωρίς να γίνουν γνωστές πολλές λεπτομέρειες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, οι δύο αδελφές πήραν τελικά μεγάλο μέρος από το μερίδιό τους και η υπόθεση
φαινόταν πως είχε κλείσει οριστικά. Ομως τα πράγματα δεν ήταν έτσι...
Ο γαμπρός του Billy Bo Xρυσόστομος Βαλσάμης, σύζυγος της Αννας, τρίτης αδελφής του σχεδιαστή, η οποία ήταν άρρωστη και έφυγε από τη ζωή λίγα χρόνια μετά τον θάνατο του αδελφού της, επιστρέφει από το εξωτερικό στα τέλη της δεκαετίας του 90 και το δικαστικό θρίλερ συνεχίζεται. Ο Βαλσάμης με συνεχείς δηλώσεις τονίζει ότι είναιριγμένος στο θέμα της περιουσίας και ειδικότερα στο μερίδιό του από τη βίλα της Μυκόνου. Μάλιστα απαιτεί από τον Τσέλιο να του δίνει ενοίκιο για όλα τα χρόνια που μένει εκεί, από τότε δηλαδή που πέθανε ο κουνιάδος του Billy Bo μέχρι σήμερα.

Εφημ. ESPRESSO, 2/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: